Spirelyst ænder er frosne, den bedste måde at tø dem op på er: I køleskabet i ca. 3 dage.

Du skal bruge:
1 And
1,5 L vand
2 spsk sukker
3 dl salt
2 kvist timian
3 lauerbærblade 
10 peberkorn

Suppevisk
1 porre 
Stilke af blegselleri
1 stor gulerod

Kog vand og krydderier op under låg til salte og sukker er opløst. Stil det koldt, til det er helt afkælet.
Rens Anden og læg den i et fad med låg, hæld den helt afkølede lage over, så Anden er helt dækket til, sæt låg på og lad den stå i køleskabet i 2 døgn. 
Tag Anden op og dup den tør, og læg den i en gryde med suppevisken, kog den langsomt op og lad den simre i ca. 1,5 time. 
Skum den godt af undervejs. 
Tag gryden af varmen og lad Anden køle af i suppen. 

Når Anden er sprengt, dub den tør og steg den som før beskrevet.

Serveres evt med.: Let pisket flødeskum rørt op med revet peberrod, bagt rødbeder og kogte kartofler. 

Serveres evt med.: Belle de Boskop (æbler), rødbede og selleri skåret i fine tern.
Blandet med en dressing af:2 spsk dijonsennep, rørt godt sammen med ca. 1 dl olivenolie, 1-2 fed hvidløg og en sjat vineddike, salt og peber. Vend det godt rundt og lad salaten hvile en times tid. 
Drys en god håndfuld hakket persille. 

God fornøjelse og velbekomme. 

  Ring 30 50 51 29