Spirelyst ænder er frosne, den bedste måde at tø dem op på er: I køleskabet i ca. 3 dage

Du skal bruge:
1 And på: 3 kg til 4-6 personer - 3,5 kg 7-8 personer
Salt og peber
2 Belle de Boskop æbler - skrællet og skæret i både.
1 Pose svesker uden sten - udblød sveskerne i vand i nogle timer (portvin er også godt)
1 L vand

Sovs:
Lav sovs af skyen fra bradepanden. 

Sæt ovnen på 225 gr - Efter 5-7 min skrug ned på 175 gr.

Fremgangsmåde:

Rens Anden og masser den med salt og peber. 
Fyld Anden med æbler og svesker.
Luk hullerne med kødnåle.
Tag en bradepande med rist, læg Anden på risten med brystet nedad og sæt den i den varme ovn.
Hæld vandet ved og lad den stege 5-7 min, skrug ned til 175 gr og lad den stege i ca. 2 timer.
Vend den og giv den yderligere 2 - 2,5 time. 
Skindet er nu sprødt og lækkert og Anden er mør og saftig.
Mangler den lidt sprødhed så giv den lidt hård varme eller grill de sidste minutter.

God fornøjelse og velbekomme. 

  Ring 30 50 51 29