Spirelyst ænder er frosne, den bedste måde at tø dem op på er: I køleskabet i ca. 3 dage

Du skal bruge:
1 And på: 3 kg til 4-6 personer - 3,5 kg 7-8 personer
Salt og peber
2 Belle de Boskop æbler - skrællet og skæret i både.
1 Pose svesker uden sten - udblød sveskerne i vand i nogle timer (portvin er også godt)
1 L vand

Sovs:
Lav sovs af skyen fra bradepanden. 

Sæt ovnen på 130 gr. 

Fremgangsmåde:
Rens Anden og masser den med salt og peber. 
Fyld Anden med æbler og svesker.
Luk hullerne med kødnåle.
Tag en bredepande med rist, læg Anden på risten med brystet nedad og sæt den i den varme ovn. 
Hæld vandet i bradepanden og lad den stege i 4 timer, før den vendes og steges yderlige halvanden til 2 timer. I alt ca. 6 timer
Så er skindet sprøt og lækkert og Anden er saftig og mør. Der er meget lidt svind.
Giv evt. lidt hård varme eller gril de sidste minutter.
Tilbered sovsen fra bradepanden imens.

Serveres med kartofler, rådkål, agurkesalat og andet godt.

Godt fornøjelse og velbekomme. 

  Ring 30 50 51 29