Kødet får smag af hø'et og fedtet sætter sig i hø'et så dem der ikke er vilde med lam kan ofte godt lide denne version.
Skal man lave mad til mange, kan man stable kødet med hø mellem lagene. Vær varsom med saltet, da juicen så bliver for salt.

Økologisk Marsvinhalm, hvis du ikke selv har hø i laden.

Du skal bruge:
Lammekølle eller -bov
Timian - ved hvidvin
Dild - ved hvidvin
Salt og peber
1/2 - 1 , Rødvin eller hvidvin
Evt. Vand
1/4 Piskefløde

Mynt sauce
1 kop Mynte, fint hakket
1/3 kop vineddike
1 tsk sukker

Sukkeret opløses i eddiken og hældes over mynten.
Det har godt af at trække imens kødet tilberedes.

Gnid kødet ind i havsalt og peber, timian eller dild. Lad det hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Tag en gryde med tætsluttet låg i passende størrelse.

Skyld så meget hø at det kan dække et godt lag i bunden af gryden, og et lag til oven på kødet, kom vin i bunden så det dækker ca. 2 cm supplér evt. Med lidt vand.
Låget på og varm op i gryden til gryden er fyldt med damp, læg køllen eller bov ind i høet, skru op for varmen så dampen igen er oppe.
Skru derefter ned og lad det simre i 1/2 time til 45 min for både køllen eller bov, vend derefter køllen eller bov og lad det simre tilsvarende.
Supler med vand, så den ikke koger tør.
Tjek om den er mør, lammekød må godt være lidt rosa.

Spis det som det er eller kom det på grillen til den er "ristet".

Si juicen for hø og kom en klat smør i og smag til med piskefløde, salt og peber.

Kartofler vendt med klippet dild eller timian og en lille klat smør.

Pandestegt gulerødder i stav og grønne bønner er godt til.

God fornøjelse og velbekomme. 

  Ring 30 50 51 29